Esküvő worldwide 2. rész

A sikerre való tekintettel és hogy átfogóbb képet kaphasson más országok esküvői szokásairól, Mexikó, az Egyesült Államok, Kína, Görögország és Spanyolország után e cikkünkben ellátogatunk Japánba, az eszkimókhoz, Hawaii-ra, majd egy pillantást vetünk a fekete kontinensre is! Csak azt ne mondják, hogy unalmasra vettük a nyárközepét! :-)

1. Hawaii:

hát igen, talán a legnépszerűbb, legcsodálatosabb, leglazább esküvő, amit el lehet képzelni, már annak, aki nem a vendégsereg létszámára teszi a hangsúlyt. Mezítláb, egy hagyományos, egyszerű, hosszú, lebegő fehér ruhában, virágfüzérrel a nyakunkban (helyi nyelven lei-nek nevezik, a ceremónia során a menyasszony és a vőlegény felváltja hordják egymásét, a szerelem és az egymás iránti tisztelet jelképeként). A vőlegény ruhája is fehér, laza ing és nadrág, övként pedig színes, leginkább piros övvel a derekán. Nem is folytatom, álmodozzunk egy hawaii esküvőről, egy kép többet mond száz szónál..

2. Japán:

a hagyományok hazája, így az eljegyzés és az esküvő is szigorú rítusok mentén zajlik. Az eljegyzési ceremónia során (japánul yuino) a menyasszony és a vőlegény családja jelképes ajándékokat cserél egymással, ezek általában a menyasszony termékenységére utaló növények illetve a boldog és tartós házasságot biztosítani hivatott tárgyak, a fő ajándék azonban különleges, arany –és ezüstszálakkal átkötött borítékba zárt készpénz. A papírpénznek pedig nem szabad gyűröttnek lennie, legyen új, mint az ifjú pár!

3. Az eszkimóknál.....

Az igazat megvallva a szerelem kifejezésének egyszerű, de mégis megható módja miatt szerettük volna mindenképpen bemutatni nektek az eszkimó esküvőt. Lássuk, a szokásos „Igen”, vagy „Yes, I do” helyett mit is mond egymásnak az ifjú pár a ceremónia során...
You are my husband/wife.
My feet shall run because of you.
My feet dance because of you.
My eyes see because of you.
My mind thinks because of you.
And I shall love because of you.

4. Nigéria:

a hagyományok és rítusok Nigériában is rendkívül fontosak. Az eljegyzés során a vőlegény családja meglátogatja a menyasszony családját és hivatalos levélben kérik a menyasszony kezét. Ekor kerül átadásra a hozomány is, csak hogy biztosabb legyen, hogy a menyasszony családja elfogadja a „kikérőlevelet”:)
Az esküvő előtti napon a két család ismét hivatalosan találkozik, ekkor fogadja el hivatalosan a menyasszony családja az ifjú pár egybekelését (hú, hát ha nemet mondanának, lene is nagy balhé már az utolsó pillanatban:)
Az esküvői ceremónia után a menyasszony utoljára tér vissza a családi házba, hogy átöltözzön, innen pedig már a férj fogja őt elfuvarozni a nem kifejezetten visszafogott hangulatú ceremónia utáni ünnepségre.

További szép nyarat kíván a Rendezvényhelyszínek Honlapja, mi Hawaii-n szeretnénk örök hűséget esküdni! :-)

Regisztráció nyereményjátékhoz:
Regisztrációval egyidejűleg elfogadom az Általános Felhasználási Feltételeket.