Múzeumok, kiállítótermek: a különleges rendezvényhelyszín

Múzeumok, kiállítótermek, fotográfusok, festők-szobrászok design megastúdiói mára a legkeresettebb rendezvényhelyszínekké váltak, legyen szó céges rendezvényről, előadásról vagy akár konferenciazáró gálavacsoráról vagy fogadásról. Amellett, hogy hagyományostól eltérő helyszín kiválasztásával máris jelleget, „karaktert” adnunk rendezvényünknek - amely máskülönben külön kreatív feladat a rendezvény szervezésének folyamatában - megkönnyítjük az ismerkedést a résztvevők között: a „kultúra-téma” máris adott a beszélgetéshez.

Amikor múzeumban, kiállítóteremben szervezünk rendezvényt, néhány dologra jobban oda kell figyelni, mint máskor, lássuk, melyek is ezek...

A kiállítási tárgyak valamint maga a helység állagának megőrzése érdekében múzeumok és kiállítótermek ritkán engednek külsős szervezőket vagy cateringet dolgozni a helyszínen, de jobban is tesszük, ha az esemény e részét rájuk bízzuk; bármilyen károkozás esetén máskülönben igen tetemes összeg fizetésére kötelezhetnek bennünket kártérítés címén (nem csupán a közvetlen anyagi kárról van szó, hanem a helyreállítással járó problémákból adódó esetleges bevételkiesés is kárnak minősül).
A helyszínnel való szerződés feltétlenül tartalmazzon az esetleges káresemények kezelésére és a felelősség tisztázására vonatkozó utalást, a résztvevőkre, valamint a rendezvény alatt bekövetkező káreseményekre vonatkozóan is.

A helyszín felelős rendezvényszervezőjétől informálódjunk a helyiség akusztikájáról, a nagy terek általában kiváló adottságokkal rendelkeznek ebből a szempontból.
Amennyiben lehetséges, kérjünk „próbanapot” a mikrofonok és az esetleges zene hangerejének beállítására. Ha a rendezvény alatt prezentációra is sor kerül, ellenőrizzük előzetesen, hogy a feliratokat, grafikonokat, amennyiben nagyobb helyiségről van szó, milyen messziről lehet még probléma nélkül olvasni.
Amennyiben a terem természetes megvilágítású, tegyünk „fénypróbát” is, figyelembe véve a napszakot, vagyis ellenőrizzük, mennyire lesz szükséges besötétíttetni a helyiséget.

Ezek az apró szervezési trükkök természetesen nem csak a múzeumokban lebonyolított eseményekre érvényesek, a tág terek azonban fokozott rizikófaktort jelentenek az akusztika és a fényviszonyok tekintetében.
„Nem látni rendesen!
Be lehet sötétíteni????
Visszhangzik a mikrofon!
Olyan hangos, hogy nem értünk semmit!
Nem látunk semmit a feliratból!
Nem hallani semmit itt hátul!”
Már mindenki hallhatta az ehhez hasonló megjegyzéseket rendezvényeken, kis odafigyeléssel és előkészülettel könnyen elkerülhetjük az ilyesfajta kellemetlenségeket. :-)

Múzeumok különleges és egyedi helyszínt nyújtanak gálavacsoráknak, termékbemutatóknak, évzáró-évelemző rendezvényeknek, könyvbemutatóknak, prezentációknak és számos egyéb rendezvénynek (egy érettségi bulira azért lehet, hogy jobb lesz más helyszínt választanunk). :-)


Szép napot, valamint gyors és hatékony keresést kívánunk a Rendezvényhelyszínek Honlapján!


A Szerkesztők

Regisztráció nyereményjátékhoz:
Regisztrációval egyidejűleg elfogadom az Általános Felhasználási Feltételeket.